Media web studio
Image default
Offers

Animatiestudio Donker Media

Animatiestudio Donker Media

Een animatiestudio is een bedrijf wat als taak heeft om animaties te maken, de naam verraad het al. Het is dan ook een bedrijf wat een enorm grote rol kan spelen in het brengen van informatie aan de klant. Je vraagt je misschien af hoe dit dan precies in zijn werk gaat. Wees niet getreurd, wij zullen je helpen om deze vragen te beantwoorden.

Expert op het gebied van animaties

Een animatiestudio is dus hét bedrijf om in te schakelen als je op zoek bent naar een animatie. Ze zijn tenslotte degene die het meeste verstand van zaken hebben. Vaak zijn de bedrijven al jaren aan de slag op de animatie markt en heel vaak hebben ze al vele animaties op hun naam staan. Het voordeel hiervan is dat ze van mogelijke fouten geleerd hebben en dat ze jou dus de best mogelijke animatie kunnen geven. Ook kunnen ze je erg veel tijd en moeite besparen. Als je zelf gaat knutselen met video dan komt het vaak nu niet echt tot een geslaagd resultaat, je hebt gewoon echt niet genoeg kennis om er wat moois van te maken. Vandaar dat een animatiestudio je uit de brand kan helpen. En als dat nog niet genoeg was, het inschakelen van een animatiestudio kan je ook nog eens kosten besparen. Ze zijn namelijk goedkoper om te gebruiken dan een normaal videobureau. Dit komt omdat er minder mensen nodig zijn en omdat alles digitaal gaat, zo hoef je niet op locatie te gaan filmen maar kun je alles gewoon van de bank af doen.

Hoe ziet het proces er uit?

Het proces van het maken van een animatie is toch nog wel een beetje een lang verhaal. Dit komt omdat het toch wel een beetje veel werk kost om een animatie in elkaar te zetten. Het proces begint in het begin met het script, dit is ook wel de tekst die verteld moet worden. Hier geef je dus alles aan wat je terug wilt zien in de video. Ook kun je hier nog opmerkingen bij zetten, dan kan het bedrijf hier rekening houden. Nadat je het script de deur uit hebt gedaan begint het pas echt. Dan wordt namelijk het storyboard getekend. Dit is eigenlijk niks anders dan een cartoon. Het voordeel van zo’n bord is dat je een beeld kan schetsen over de opzet van de animatie. Dit storyboard wordt dan ook gebruikt als rode draad door het verhaal heen. Als dit bord getekend is dan zal er een voice over moeten komen. Dit ken je waarschijnlijk wel, dit is de stem die je tijdens het filmpje hoort. In sommige gevallen is een stemacteur zo gevonden, in andere gevallen zullen ze toch net even iets verder moeten zoeken. Wanneer dit allemaal achter de rug is kunnen de illustraties gemaakt worden. Maar dit was toch al gedaan tijdens het storyboard? Nee niet helemaal. De illustraties zijn er al wel, deze zijn alleen nog niet echt mooi gemaakt. Dit moet dus nog gebeuren, ook zullen ze nog geluiden en muziek toe moeten voegen aan de animatie. Wanneer alles af is, is de animatie klaar voor gebruik.

Tips voor het inschakelen van animatiestudio

Voordat je daadwerkelijk een animatiestudio zoals Donker Media inschakelt voor een animatie laten maken is het belangrijk dat je een paar dingen in gedachten houdt. Zo moet je er op letten dat je wel duidelijke instructies meegeeft aan het bedrijf. Dit voorkomt fouten, voorkomen is beter dan genezen, ook in de animatie wereld. Als je dus nog speciale wensen hebt voor het filmpje dan is het handig om dit van te voren te melden. Ook moet je er op letten dat je wel een beetje een respectabel bedrijf pakt. Dit kun je zien aan de beoordelingen die online staan en aan de partners en vorige projecten die ze hebben gehad. Een goed voorbeeld is Donker Media. Dit bedrijf uit Eindhoven staat al jaren bekend om hun perfecte animaties. Als je deze tips in je achterhoofd houdt dan kan er vrijwel niks misgaan. Mocht het de eerste keer zijn dat je een animatie laat maken, dan kunnen wij alleen maar zeggen veel succes! Het is echt een toevoeging aan je bedrijf, je kunt veel makkelijk informatie doorspelen aan de man.

https://donkermedia.nl/animatiestudio/