Media web studio
Image default
Society / Relationships

Een veiligere wereld door de lock down

De COVID 19 uitbraak heeft natuurlijk heel veel catastrofale gevolgen. Van eenzaamheid bij alleenstaande en ouderen en de sombere gevoelens die daar bij komen kijken, tot het stilliggen van de economie waardoor er een enorme recessie op ons afkomt, die veel banen zal kosten. Daarnaast zullen er enorm veel bedrijven failliet gaan waardoor er mensen in grote schulden gestort zullen worden. Maar het ergste zijn natuurlijk de vele ziektegevallen en de doden die er vallen door het COVID 19 virus. Het is dus een verschrikkelijke tijd.

Maar gelukkig zijn er ook een paar lichtpuntjes. De uitbraak heeft namelijk ook wat positieve gevolgen.

Ten eerste natuurlijk het klimaat. Doordat we binnenblijven en dus niet in de auto stappen, maar ook bijvoorbeeld minder vliegen, zijn er ontzettend positieve effecten in de natuur aangetroffen. Zo is de luchtkwaliteit overal ter wereld waar mensen in quarantaine zijn gegaan, enorm verbeterd. De lucht is veel schoner, omdat er minder schadelijke stoffen als CO2 of stikstof in zitten. Daarnaast is er veel minder afval in de natuur te vinden, omdat men minder vaak naar buiten gaan. Zo zijn de grachten in Venetië zelfs zoveel schoner geworden, dat de bodem weer te zien is en de zwanen weer in de grachten dobberen.

Daarnaast is er nog een positief effect waar niet op gerekend was. Dit is dat het aantal auto-ongelukken ontzettend gedaald is. Er zijn natuurlijk veel minder mensen op de weg, waardoor er veel minder botsingen kunnen voorkomen. Hierdoor zijn er veel minder verkeersdoden dan anders. Dit is goed nieuws, want het aantal verkeersdoden stijgt al een aantal jaren door steeds hogere snelheidslimieten en steeds meer gemeentes die kiezen voor kruispunten in plaats van rotondes. Dit allemaal ondanks de uitvindingen op technisch gebied, die het  verkeer veiliger hebben geprobeerd te maken. Bijvoorbeeld de achteruitrijcamera set. De draadloze achteruitijcamera laat ons achter ons kijken, waardoor de dode hoek minder groot wordt.

https://www.vanzwitserland.nl/

Related Posts

Een apart formaat doos online bestellen

Familieopstellingen

Regel in Bussum de uitvaart met behulp van een uitvaartverzorging