Excel en de mogelijkheden voor uw Business

Mediawebstudio

Excel is een zeer handige tool van Microsoft die niet alleen door financieel medewerkers wordt gebruikt. Ook veel ondernemers gebruiken Excel vanwege de vele mogelijkheden die er zijn en in dit artikel zullen we hier een aantal handige voorbeelden behandelen.

Natuurlijk is het belangrijk om de basisvaardigheden van Excel tijdens een goede cursus onder de knie te krijgen. Een dergelijke training is goed online of klassikaal te volgen bij TailorIT.

Excel voor uitgebreide gegevensanalyse (BI)

Steeds vaker hebben we vanuit verschillende invalshoeken de behoefte aan meer informatie over grote hoeveelheden data. Voorheen was dit alleen voorbestemd aan speciale software die vaak erg duur was voor kleinere bedrijven om te implementeren. Maar nu is het mogelijk om in de huidige versie van Excel een gratis invoegtoepassing Power Pivot te gebruiken om grote hoeveelheden data snel en effectief te analyseren. Uw gegevens hoeven zich niet alleen in Excel te bevinden maar ook andere externe datasources als Microsoft Access, SQL Sever, Oracle, Informix en Sybase kunnen benaderd worden. Wilt u een managementrapportage waarbij gegevens vanuit verschillende systemen zijn opgeslagen dan is dit een zeer mooie aanvulling op uw bestaande systemen. U kunt met Excel en de Power Pivot invoegtoepassing veel handige bedrijfsinformatie op een centrale plek analyseren.

Training van de Excel omgeving

Natuurlijk is een goede training in Excel erg belangrijk. Weinig trainingen zullen de advanced functionaliteiten van Excel behandelen en dus kan het erg handig zijn om een op maat training bij TailorIT aan te vragen. U kunt zelf aangeven welke onderwerpen behandeld dienen te worden en de professionele trainers zullen hier dan ook een training op maat voor maken. Vergeet niet dat deze wensen op maat ook altijd nog aangevuld kunnen worden met een basis Excel training. Handig voor die personen die nog even alle mogelijkheden van Excel uitgelegd willen krijgen. Bovendien is er vaak ook veel studiemateriaal online voorhanden die ter voorbereiding kan worden doorgenomen.