Media web studio
Image default
Society / Relationships

Familieopstellingen

Familieopstelling is een interessante, en over het algemeen een gewaardeerde methode voor het beantwoorden van levensvragen. Je komt door familieopstelling soms op verbazingwekkende wijze in aanraking met jouw familieziel. De herkomst van jouw familie is een belangrijk systeem waar jij deel van uitmaakt.

Het idee er achter is dat de rol van de voorouders en de rest van de familie vaak een veel grotere rol spelen dan dat wij vaak van te voren denken. Jij behoort tot een familie, een familie van oorsprong waarin jij geboren bent. Het gezin waarmee je leeft maakt weer deel uit van een grotere familie. Het kan zijn dat je vele familieleden door omstandigheden niet hebt gekend, hoe dan ook, of je het nu wilt of niet, jij maakt deel uit van een familiesysteem met een geschiedenis, en met een eigen verhaal.

Soms kan het voorkomen dat je telkens maar weer op hetzelfde probleem in je leven vastloopt, je krijgt maar geen helderheid en dit is een daadwerkelijke hindernis in je leven. Het lijkt soms wel alsof alles tegenzit. Familieopstellingen kunnen je op een vaak wonderlijke manier inzicht geven in patronen, waar je vaak niet bij stilstaat, maar die vaak wel aan de grondslag van het probleem liggen en die vaak in de familie al doorgegeven zijn van generatie op generatie. Een familieopstelling kan je verbingen met jouw familiesysteem, met jouw eigen voorouders en het daarbijkomende lot waardoor jij het probleem dat jou laat vastlopen kunt verhelpen. Die steeds maar terugkerende kwelling kan hiermee vaak worden verholpen.
Vaak wordt hier aan meegedaan door middel van workshops, door middel van deze workshop ga je bezig met je eigen familieopstelling. Het effect kan heel verbazingwekkend, ontroerend en vaak ook heel erg mooi zijn. Het kan je helpen om weer verder te komen. Het mooie er van is dat zelfs jouw familieopstelling ook een heel verruimend effect kan hebben op een ander, waardoor je met dit soort workshops op elkaars beurt ook andere kunt helpen. Je kunt zo niet enkel jezelf, maar ook anderen verder helpen.