Media web studio
Image default
Society / Relationships

Veranderende wereld

Technologische ontwikkelingen maken ons leven een stuk makkelijker dat het eerst was. Wij mensen zijn namelijk van nature moe, en zullen er alles aan doen om een makkelijkere manier te vinden om te leven. Waar we vroeger bijvoorbeeld een brief moesten schrijven en dan dagenlang moesten wachten op een reactie, stuur je nu een appje en heb je binnen een minuut antwoord.

Dit is natuurlijk allemaal mogelijk gemaakt door het internet. Door de komst van het internet is ons leven drastisch veranderd, op allerlei fronten. Ten eerste op het front van informatieverspreiding. Met een paar klikken kan je alles vinden wat er te vinden is over een onderwerp, van grapjes tot wetenschappelijke artikelen. We kunnen dus veel meer weten. Dat is op zich goed, want we zijn dus veel beter op de hoogte van hoe processen in de wereld werken. Maar aan de andere kant hoeven we minder vaak na te denken. Als we iets niet weten, hoeven we het alleen maar in een zoekmachine in te typen en zonder verdere moeite heb je het antwoord. Het geheugen gebruiken en logisch nadenken wordt veel minder gedaan hierdoor. En dat is natuurlijk negatief. Het heeft ook makkelijker communicatie mogelijk gemaakt. Dit is fijn als je iemand wilt spreken, maar is weer negatief als je tijd voor jezelf nodig hebt en verwacht wordt dat je heel snel reageert .

Maar denk bijvoorbeeld ook aan gadgets die ons leven makkelijker maken. Dit is bijvoorbeeld door gebruik van een achteruitrijcamera set. Met een draadloze achteruitrijcamera hoeven we nooit meer problemen te hebben met inparkeren.  

Het is fijn dat dit allemaal makkelijker kan. Of het goed voor ons brein is, dat alles steeds makkelijker wordt, is een tweede. Maar het is een ontwikkeling die niet te stoppen valt, dus we moeten er maar vrede mee zien te krijgen.

 

http://www.vanzwitserland.nl/