Media web studio
Image default
Society / Relationships

Waarom roddelen mensen?

Er zijn meerdere redenen waarom mensen roddelnieuws aan elkaar door vertellen. De meest logische reden waarom we deze gossip door vertellen is omdat we van een onaangenaam gevoel af willen. We zitten ergens mee of iemand is ons aan het irriteren en dat moeten we dan vervolgens ventileren. Vanuit dit concept wil je eigenlijk stoom afblazen. Het doel hiervan is dan weer om het vervelende gevoel te dumpen, enkel vaak wordt het gevoel alleen maar groter, omdat je er meer aandacht aan besteedt.

 

Een tweede reden waarom we roddelen is omdat het erg verslavend is. Wanneer je met een probleem zit of iemand verteld aan je wat hij aan persoon A irritant vindt is de neiging erg groot om dit vervolgens weer met andere te gaan delen. Of als je zelf dit wilt aanduiden hoop je eigenlijk dat andere mensen het eens met je zijn. Zodat je, ja je raadt het al, mee gaan roddelen over de desbetreffende persoon. Door dit te doen zoeken we veiligheid, steun en erkenning bij andere mensen. Klagen en/of roddelen verandert de balans in ons brein dat draait om negativiteit en positief, en al is het maar voor een moment, we voelen ons daarna wel beter. Daardoor is roddelen een betrouwbaar proces waarin je vast kan zitten, totdat het zelfs verslavend kan worden. 

 

Roddelen is iets wat we allemaal, is het niet onbewust, doen. Het is iets dat in ons allen leven is en toch is het een soort taboe. Roddelen mag niet, het is slecht. Hoewel dit natuurlijk voor het grootste gedeelte klopt zijn er ook kleine positieve dingen aan roddelen. Het kan er namelijk ook voor zorgen dat je dichter bij elkaar groeit doordat je een dezelfde smaak in bepaalde personen hebt. Het is ook mogelijk dat je echt iets wilde zeggen en nu je dat gedaan hebt lucht het op.

https://www.showbizz24.nl/